Turen går til Island (Ankomst)

Så er vi ankommet til Island efter en tur, der gik helt efter bogen. Vi har fået vores fede (!) Suziki Swift med firehjulstræk og er blevet tjekket godt ind på hotellet i Reykjavik (jeps, det krævede en google).

I forbindelse med afrejsen lærte vi to nye navn at kende særdeles godt: Dagmar og Egon. Det var nemlig de 2 storme, som trak inden over landet fredag, som vi skulle flyve lørdag. Vi tog derfor ingen chancer og kørte til København fredag aften, så vi ikke fik problemer med at komme over broerne til Sjælland. Vi mærkede dog ikke yderligere til stormene udover at det selvfølgelig luftede lidt.

Som en bruger også gjorder opmærksom på i facebookgruppen "Danske Fotografer", så er der kun lyst i ganske få timer så langt nord på. I dag står solen op ca. kl 11:15 og går ned omkring kl 15:40 - i en fotografsverden så er det jo total win-win, da man jo kan få både en solopgang og solnedgang uden at man skal sætte vækkeuret. Det kræver dog en del planlægning af selve landskabsbillederne når intervallet er så snævert.

Det første er at finde ud af hvor solen præcist står op og går ned igen - til dette skal man bruge "The Photographer's Ephemeris", som er et program til stort set alle enheder. Det viser præcist hvornår og hvor solopgang/solnedgang sker.

Det der er mit helt store ønske er, at nordlys hvilket der skulle være rigtig gode muligheder for så langt nord på - det er et fænomen jeg stadig har til gode at se.

Vi vil i morgen søndag tager på en tur på den vestlige del af Island og så et godt stykke op nord på. Vi er også så heldige at vi bor rigtig tæt på "The Blue Lagoon" sådan at jeg kan få en ordentlig forgrund måtte der komme noget nordlys (aura borealis).