Turen går til Island (Dag 2 - den gyldne cirkel)

Lidt forsinket kommer her en status over vores dag 2 - jeg har været lidt uheldig med en del feber i nat og en tung forkølelse.

I går (mandag) gik turen ind i landet til det man kalder "den gyldne cirkel", hvilket er lidt et turist fænomen, da det blot beskriver 3 af de bedste naturområder i nærheden af Reykjavik. I kan se på kortet nedenunder at vi "blot" kørte 117 km, men heroppe er det en ret seriøs afstand om vinteren. Vi havde timet det med at vi kunne nå ud til et oversigtspunkt over den store sø ca. 30 minutter før solopgang og ca. 10 minutter efter vores ankomst væltede det ind med store turistbusser med alle nationaliteter. Intet problem, vi havde selvfølgelig snuppet den bedste plads til solopgangen.

Jeg brugte mine Lee Filters gradueret ND filtre til at hjælpe med at balancere forgrund med baggrund og hold da op en solopgang vi fik. Som jeg tidligere har skrevet, så er min stærke side ikke landskabsbilleder, så når jeg endelig får stillet mig et sted, hvor både forgrund og baggrund fungerer så kan jeg næsten ikke få armene ned igen.

Turen fra udsigtspunktet og ind i national parken var ret spændende i kraft af den kraftige vind. Her på Island ligger vejene generelt højere end terrænet omkring dem, hvilket gør at der ikke rigtig ligger noget sne på vejen (dog masser af is). Tilgengæld gør dette at når det så blæser fra siden af, så forsvinder vejen fuldstændig og alt ender med at blive hvidt - man kører simpelthen efter kantpælene og i ny og næ midterstriben på vejen. Jeg har taget et billede nedenunder for at forsøge at beskrive fænomenet, men da det var værst kunne vi simpelthen ikke komme ud af bilen grundet den kraftig vind + fygning.

National parken er sikkert utrolig flot om sommeren, men her om vinteren var det lidt øde og stille - ingen dyr at spotte eller lignende.

Geysir er et af de mange områder på Island, som har geysere, der hver 5. minut eksploderer. Det første indtryk var dog den massive svovllugt, når man står ud af bilen. Igen blæste det helt vildt, så det blev kun et hurtigt billede af den første og bedste geyser. Tilgengæld fik vi sat os ved en af de lokale turistfælder, men som viste sig at være en absolut hæderlig restaurant med en rigtig god frokost - rejsetip: gå ind i restauranten i stedet for cafeteriet, samme pris og langt langt bedre samt hyggeligere.

Sidste stop på vejen var Gullfoss, som er et af Islands meste kendte vandfald, men her måtte vi smide håndklædet i ringen. På det her tidspunkt blæste det så meget, så vi nærmest løb ud, tog et billede og så ind i bilen igen.

Men en absolut suveræn tur og vi skal derud af igen i aften, da der skulle være rigtig gode chancer for nordlys (Aura Borealis) ved national parken.

ISO100, f/16, 1/4 sek

ISO100, f/11, 1/50 sek

ISO100, f/5.6, 1/320 sek